Tanskalainen keittiö
Tanska kuuluu kulinaristien suosikkikohteisiin. Maasta löytyy peräti 26 Michelin-tähdellä palkittua ravintolaa, mutta paikallinen ruokakulttuuri on muutakin kuin fine diningia. Punaisia makkaroita liian pienten sämpylöiden välissä, ruokaisia voileipiä, tirisevää possua pekonina ja kyljyksinä, olutta, juustoa ja viinereitä. Tätä on tanskalainen perusruoka ja usein miten vielä luomua.
Tanskalaisesta ruokakulttuurista tunnemme smørre-brødit, wienerleivät ja juustot. Tyypillisiä raaka-aineita keittiössä ovat kerma- ja homejuustot, sianliha, hanhet, pienriista, kuten fasaanit ja jänikset, kalat, äyriäiset ja omenat.
Meren
tuotteista tanskalaiset nauttivat lähinnä silliä, meri- ja taskurapuja,
ankeriasta, turskaa ja lohta. Ankerias ja silli valmistetaan usein savustamalla
Tanskalainen keittiö ei ole puhtaasti skandinaavinen, vaan
sijaintinsa vuoksi sillä on paljon saksalaisia ja pohjoiseurooppalaisia
vaikutteita.
Kommentit
Lähetä kommentti